Upside Down Pineapple Cake или Обърнат Ананасов Кейк

Предлагам ви една бърза и вкусна рецепта за сладкиш, която пробвах наскоро. Тя пожъна голям успех и скоро стана любима на цялото ни семейство. И така, нужните ви продукти са:

3 яйца

130 гр. захар

2 с.л. олио / може да използвате масло, дори е препоръчително, но ние не сме му големи почитатели/

130 гр. брашно

1 пакетче бакпулвер

и 1 консерва ананас (само плода)

В купа разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото/маслото и продължете да бъркате. Смесете бакпулвера с брашното и го изсипете в яйчената смес.

Намазнете тавичката/формата/, в която ще печете сладкиша и след това започнете да нареждате шайбите ананас, като започнете от средата. В дупките на шайбите можете да поставите по нещо червеничко, хем да радва окото, хем да направите сладкиша още по-вкусен. Аз лично, в единия случай сложих ягоди, а следващия път нямах подходящ плод и използвах сладко от малини и къпини, като прибавих по една лъжичка в дупките на шайбите ананас и в образуваните пролуки. И така, след като сте готови с художественото оформление на сладкиша, изсипете тестото върху плодовете. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност.

След като сладкишът е изпечен, оставете го да изстине, след което го надупчете с вилица или клечка за зъби и полейте със сока от консервата ананас. Щом поеме течността, сладкишът е готов за обръщане. Обърнете го върху подходяща чиния за сервиране.

Да ви е сладко! 🙂

upside_down_pie2-dete.sadovo.com

Става още по-вкусно ако добавите топка сладолед. мммммм 😉

upside_down_pie3-dete.sadovo.com