Как да сменим памперса на момченце?

[qr-code align=”left”] Момчетата явно са си по-трудни по природа. 🙂 По-трудни са за отглеждане, защото са по-палави от момиченцата. По-трудно е и да смениш памперса на бебе момченце, отколкото на момиченце, защото те се изпишкват веднага щом останат по голо дупе.

Това, обикновено, подлудява мама и тати (или който сменя памперса), но бебето го прави инстиктивно и без да се замисля. Както е казано “Практиката води до съвършенство” и ако се научите как правилно да сменяте памперса на малкото си бебе – момченце, ще си спестите неприятните мокри моменти.

Когато сменяте памперса на вашия син, не допускайте грешката да отворите до край стария памперс. Вместо това, го дръжте върху пишлето на бебето и го използвайте като защита, ако момченцето започне да пишка. Забавно е да гледаш как някой бива опикан от бебето си, но ако този някой сте вие, някак си престава да ви е смешно. Затова бъдете на щрек! 🙂

Не знам поради каква причина, но бебетата момченца се изпишкват веднага след като усетят въздуха по голото си дупе. А половите им органи са така разположени и устроени така, че винаги да уцелят този, който им сменя памперса, право в лицето. За да си спестите неочакваното измиване на лицето, след като разлепите памперса, го придържайте леко върху бебето, докато то се изпишка. След като момченцето свърши тази работа, можете спокойно да продължите със смяната. Отстранете мръсния памперс и внимателно забършете бебето с мокра кърпа или измийте дупето под течаща вода. Внимателно огледайте за пропуснати остатъци от ако по дупето или дори по гръбчето (!) на бебето, защото често се случва да се изцапа чак там. Нежно забършете гениталиите на момченцето по всички гънки, защото урината съдържа амоняк и може да причини възпаление на кожата, ако не бъде измита.

След като сте избърсали/измили бебето, сложете чистия памперс под дупето му и нанесете крем против подсичане или пудра (ако използвате такива). След нанасянето на крема/пудрата, можете да залепите памперса, но внимавайте да не пристегнете лепенките твърде много. Щом приключите смяната, можете да освободите малкия разбойник да си играе, а вие да се заемете с почистването на “работното” място и изхвърлянето на “ароматния” подарък, останал след вашето бебе.

Вижте още: Как се сменя памперс, Памперсите