Секс по време на бременност

Внимание: Настоящата статия не замества консултацията с лекар специалист.

Ако бременността ви протича без усложнения и ако не сте имали предишни спонтанни аборти, тогава е почти 100% сигурно, че сексът в края на бременността няма да навреди на бебето. Ако не изпитвате дискомфорт по време на сексуалния акт, то тогава и бебето ви няма да се чувства дискомфортно.

Нероденото ви дете е добре защитено вътре в утробата от околоплодните води. Няма и риск от инфекции, защото тапата на цервикалния канал пази бебето точно от това. Освен всичко друго, няма никакъв шанс пенисът на съпруга ви да достигне до бебето. Това не значи, че можете да изпробвате всички пози от Кама Сутра, но със сигурност можете да се отпуснете и позабавлявате.

Въпреки всичко, много съпрузи избягват да правят секс с бременните си половинки. Това е така, може би, защото за мъжете майчинството е непонятно и им трябва време за да свикнат с него. Дори и нещо толкова първично като секса, се превръща в новост за тях и се нуждаят от време, за да привикнат. Не на последно място, тялото на бременната жена се променя, а това е още нещо, с което съпрузите трябва да свикнат.

Какъвто и да е случаят, не се притеснявайте да споделяте чувствата си един на друг. Предстои ви едно вълшебно приключение, наречено “родителство”, а правенето на любов е само едно от нещата, които ще се променят. Детето ще ви сплоти още повече и всичко (не само секса) ще е много по-хубаво. Да не говорим, че ще станете и много по-креативни в намирането на начини да останете насаме. 😉