Маркови бебешки имена

В чужбина е много вероятно да срещнете имена, които навяват асоциации с известни марки продукти. Понякога това е непреднамерено – сетете се за имена като Линкълн например. Едва ли и Гуинет Полтроу е кръстила дъщеря си на световноизвестната марка. Според мен просто харесва звученето на думата “ябълка” (apple на английски). Но има и имена, които са толкова тясно свързани с даден бранд, че най-вероятно феновете са ги избрали нарочно. Можем да разделим тези имена условно на две групи: луксозни марки и бунтарски марки.

Луксозни марки

Името Шанел определено спада към тази група, но знаете ли, че деца се кръщават Армани, Тифани – на модната марка и на скъпите бижутерии. Да не забравяме и луксозните коли. Към Линкълн можем да прибавим имена като Астън (Астън Мартин), Мерцедес и Бентли. Сред най-известните маркови имена ще откриете също и Диор, Лексус, Картие, Фенди и др.

Бунтарски марки

Сред тях ще попаднете на имена като Колт, Ремингтън, Уинчестър и Берета (да, като оръжията 😉 ). Американските марки мощни коли като Форд и Шеви, разбира се, присъстват в списъка, както и каубойските шапки Стетсън. Представители от страна на рока са имена като Харли (за момчета и момичета), Гибсън и Фенди (на името на легендарните китари).

[amazon_link asins=’1545451907′ template=’ProductAd’ store=’detesadovocom-21′ marketplace=’UK’ link_id=’422cc330-3d83-11e8-9e32-594932db04f2′]

Въпросът обаче е не на коя от тези марки да кръстите детето си, а защо да кръстите бебето си на нещо, което може да се купи с пари? Лично аз не съм, а и не бих кръстила децата си на даден продукт, въпреки че харесвам доста такива. Не мога да си представя погледите, които ще отнеса на детската площадка ако се провикна “Пази се от люлките Лореал!” или “Не яж пясък Сони!” 😆 А сега да попитам и вас: Бихте ли избрали “марково” име за детето си и ако да, какво ще е то?