Дете

Препоръки за хранене на детето между 1 и 2 години

by & filed under Дете.

Децата биват отбивани средно на около едногодишна възраст и тогава спира консумацията им на майчино мляко. Във възрастта между 1-2 години, хранителният режим на детето все повече заприличва на този на възрастните. Хранителните навици и предпочитания се формират още в най-ранното детство, затова приемете здравословен начин на хранене и се стремете да разширите максимално вкусовите […]

Как да възпитаме детето на послушание?

by & filed under Дете.

[qr-code align=”left”] Способността да слуша е от важно значение за успяха на вашето дете в училище. Ако не може да следва инструкции, било то в играта или училищната стая, ще среща доста трудности с обучението си. Децата, които са добри слушатели имат и предимство в общуването, защото са склонни да бъдат по-добри приятели с другите.

Хранене на дете на 1 година

by & filed under Бебе, Дете.

[qr-code align=”left”] Честит първи рожден ден на вашето пораснало слънчице! На тази възраст вашето бебе вече става дете и иска да прави всичко като големите, включително и да яде същата храна.

Приучаване към гърнето – стъпка по стъпка

by & filed under Бебе, Дете.

[qr-code align=”left”] Приучаването към гърне е важен период в живота на детето. То му помага да стане по-самостоятелно и по уверено в себе си. Независимо дали ще изберете ранното или късно приучаване към гърне, има някои стъпки, които трябва да следвате, за да постигнете успех, а и за да го задържите. Ето някои неща, които биха […]

За и против късното приучаване към гърнето

by & filed under Бебе, Дете.

[qr-code align=”left”] Приучаването към гърнето е един от важните моменти в живота на бебето/детето, а и в живота на родителите също. Нужно е доста време за детето, за да се научи и много търпение и изобретателност от страна на родителите, за да му помогнем и да го мотивираме да спре да се подмокря.

За и против ранното приучаване към гърнето

by & filed under Бебе, Дете.

[qr-code align=”left”] Много родители се притесняват, че ранното приучаване към гърнето ще увреди емоционално и психически тяхното дете. Това мнение може да бъде чуто от педиатри и психолози, но то се отнася за “лошите” начини за приучаване.