Бременност и кърмене

Цикълът ви след бременността

by & filed under Бременност и кърмене.

Внимание: Настоящата статия не замества консултацията с лекар специалист. Несъмнено най-големият дар на една бременност е очарователното бебе накрая. Като бонус, обаче, получавате и (поне) девет месеца без досадния ви месечния цикъл. Ура, той излиза в дълга ваканция! НО кога ще се завърне и дали всичко ще е по старому? Колко скоро след раждане да очакваме “гости” ? […]

Какво ще се случи с гърдите ви по време на бременността

by & filed under Бременност и кърмене.

Внимание: Настоящата статия не замества консултацията с лекар специалист.   Толкова много промени ще се случат с тялото ви по време на бременността. Едно от нещата, които ще се променят най-много са гърдите ви. Още от самото начало на бременността, хормоните започват да бушуват и да подготвят гърдите ви за тяхната нова задача, а именно […]

Здравословно хранене по време на бременност

by & filed under Бременност и кърмене.

0-3 седмица от бременността Вместо да слушате съвети от типа “Сега трябва да ядеш за двама!”, постарайте се да се храните балансирано и здравословно. Важното е да не трупате повече килограми от необходимото, но и да не падате под минимума.

Бременността по седмици

by & filed under Бременност и кърмене.

Бременността трае 40 седмици, през които тялото на жената претърпява множество промени. Необходимо е бъдещата майка да се запознае с протичането на своята бременност, за да е подготвена и да не се притеснява от деветте месеца, които ѝ предстоят, а да се наслади максимално на своята бременност и да се подготви за срещата с малкото […]

Ограничения при хранене а бебето с АМ (адаптирано мляко)

by & filed under Бременност и кърмене.

[qr-code align=”left”] Както кърменето си има своите особености, така и храненето с АМ има своите специфични изисквания. Храненето с шише изисква доста добра организация и подготовка, особено ако смятате да излизате и да храните бебето си навън.

Видове диетични адаптирани млека

by & filed under Бебе, Бременност и кърмене.

[qr-code align=”left”] Млякото е основната храна на бебето до около шестия му месец. Както, обаче знаем, бебетата са различни и имат различни нужди. Това е наложило производството на различни видове диетични млека, които да задоволят нуждите на бебета с различни заболявания. Те отговарят на изискванията за хранене на съответното заболяване.

Хранителни добавки

by & filed under Бременност и кърмене.

[qr-code align=”left”] Кърмата съдържа оптималната комбинация от витамини и лесно усвоимо желязо, които са достатъчни за бебето докато започне да приема и други богати на желязо храни (обикновено около шестия месец).

Ограничения на кърменето

by & filed under Бременност и кърмене.

[qr-code align=”left”] След като кърменето е толкова добро и полезно, защо не всяка майка кърми бебето си? Кърменето изисква изцяло себееотдаване от страна на майката, ето защо някои майки се чувстват вързани от непрестанното кърмене на новороденото.

Кои храни да избягвате, когато кърмите

by & filed under Бременност и кърмене.

По този въпрос майките са разделени на два лагера. Едните ще ви се закълнат, че докато са кърмили, не са се ограничавали в консумацията на храни и това не е било противопоказно за техните кърмачета.