Ще ми се да знаех това

Иска ми се, преди да родя, някой да ми беше казал:

– Наслаждавай се на съня си! Почивай си! Това е лукс, който след раждането се превръща в необходимост.
– Цени тялото си! Колкото и несъвършено да изглежда в момента, след раждането ще е по-зле.
– Купи си симпатична кола (Може би кабрио или “бръмбар”)и слушай в нея любимата си музика, защото скоро ще караш семейна кола (Може би комби или миниван) и ще си припяваш детски песни.
– Пътувай с половинката си! Семейните ваканции са чудесно нещо, но никога няма да бъде същото.
– Храни се в хубави ресторанти! Глези се с храната. Дъвчи я. Вдъхвай аромата й. Скоро ще ядеш в ресторанти за бързо хранене и ще довършваш детските сандвичи. А ако все пак имаш късмета да се добереш до свестен ресторант, няма да оцениш кой знае колко кулинарните умения на готвача, защото ще гледаш да се нахраниш възможно най-бързо преди на малкото човече да му е доскучало.
– Бъди спонтанна! Тръгни нанякъде в последната минута, без да събираш багаж и да правиш резервации. Импровизирай! След появата на децата, ще трябва да планираш всичко.
– Вземи си болничен и използвай деня само за себе си! Майките нямат почивен ден!
– Похарчи пари за себе си! Купи си от онези чудесни неща, които не остаряват. След това ще пресмяташ на колко пакета памперси са равни марковите очила, за които си мечтаеш. Затова купувай сега, пък носи после!
– Затваряй вратата, когато ходиш до тоалетна! Смей се, но ще мине доста време преди това да ти се случи отново.
– Прави секс където и когато пожелаете! След като поотраснат децата ви, ще трябва да планирате и това. 🙂
– Обличай се в светли тонове! След раждането, няма да ти се отдаде възможност да сложиш бяла дреха без да се лекьоса завинаги.