Внимание: Децата са изпитание за брака

Казват, че децата укрепват брака, защото са нещо, за което и двамата родители се грижат и обичат. Може и да е така, но това не означава, че новите родители и бъдещите такива трябва да бъдат прекалено самоуверени. Eдно бебе изисква много грижи и внимание и всъщност може да обтегне отношенията между партньорите.

Да бъдеш родител е денонощна работа без право на отпуск. Храненето, смяната на пелени и приспиването са безкрайни и изтощителни. Изведнъж много двойки се оказват лишени от сън и ужасно изморени, а това може да се превърне в изпитание за връзката им.
Израстването от съпрузи до родители е повратен момент в живота на всяко семейство и ни променя повече отколкото някога сме си представяли.
Това, разбира се, не означава, че всяка една връзка е обречена на крах с появата на детето. Важното е да бъдем реалисти и да посрещнем стоически промените, които настъпват с идването na малкото човече. Информирайте се за това, което ви предстои. Обсъдете го с партньора си и се подгответе добре, за да няма неприятни изненади след това.

Вижте още Няколко съвета как да преодолеете появата на бебето , Happily (n)ever after…