Любов от втори поглед

Сигурно сте чели надълго и нашироко за онзи магичен момент, когато майката прегръща за първи път своето дете и попада във водовъртежа на всепоглъщащата майчина любов. Как изведнъж се чувства свързана завинаги с малкото човече, излязло от нея.
Тръпнете в очакване на този внезапен прилив на любов към вашето новородено… Всъщност има и друг сценарий, по-разпространен дори от първия: майката прегръща своето бебе за пръв път и не чувства нищо! И знайте, че в това няма нищо лошо!
Това е някой, който виждате за пръв път. Може да се влюбите в него от пръв поглед, но има и много голям шанс това да не се случи веднага. Току-що сте преживели най-трудното и изтощително физическо изпитание, раждането, и просто сте прекалено уморени, за да изпитате каквото и да е към вашето бебе. Понякога дори се случва майката да изпита внезапно чувство на яд към бебето, че я е подложило на цялата тази болка, но и това е донякъде нормално.
Когато се роди едно дете, обикновено майката трябва да се справи с много нови неща. При някои се появява дори и следродилна депресия. Така че, ако при вас не се появи веднага тази всепоглъщаща и огромна любов, не се тормозете. Дайте време на вас и вашето бебе да се опознаете взаимно! Скоро това дете ще се превърне в най-скъпото ви нещо и няма да можете да си представите живота си без него!!!