Не забравяйте забавленията

Много неща ще се променят в живота ви с появата на бебето. Ще имате много повече работа, нови приоритети и все по-малко време за себе си. При това положение е лесно да се почувствате преуморени и мрачни и да забравите, колко забавно може да бъде с бебе вкъщи. Прекарайте време заедно с детето си и му отдайте цялото си внимание.
Малкото дете научава по нещо ново всеки ден и за него това е вълшебно. Почувствайте гордостта и удоволствието от това удивително явление, случващо се пред очите ви.
Една от първите игри, която забавлява малкото дете е играта на “куку-дзак”. Тя е източник на безкрайно удоволствие за него. Друга игра, която много забавлява детето е тази на “конче”. Можете да играете и на “конче” като носите детето на гръб. За детето, което току-що е овладяло изкуството да ходи, най-забавната игра е именно ходенето. Бъдете край него, докато изследва света на два крака и се забавлява с новите открития.
Накратко, не спирайте да се забавлявате, грижейки се за детето си, вместо да се изгубите във всекидневните грижи за него!