Преобличане на бебето

[qr-code align=”left”] Обличането и преобличането разтройва повечето бебета. Смущава ги допирът на въздуха с голата им кожа, а и не обичат да ги ръчкат насам-натам.

Затова сведете разголването до минимум и се дърпайте дрехите вместо крайниците на бебето. В началото ще ви се струва, че ви липсват достатъчно ръце, за да поддържате отпуснатото вратле и едновременно с това да държите здраво бебето, докато го обличате или събличате.
Използвайте стабилна повърхност (като леглото например или масичка за преобличане) и поставете бебето на нея, когато го преобличате. Така е много по-лесно, отколкото на скута ви, защото поддържа здраво бебето, а и двете ви ръце са свободни.
Горната половина е тази, която създава повече проблеми. Избирайте внимателно дрехите, които купувате за бебето, за да си улесните живота. 😉 Вземете бебето в скута си и кръстосайте колене, така че горното коляно да поддържа гръбчето. Така ще имате една свободна ръка за главата и една за дрехата, която обличате.

Събличане:
– Поставете бебето върху одеяло в скута си и го прегърнете с едната си ръка, докато го притискате към гърдите си.
– Вдигнете най-горната дреха до нивото на раменете и внимателно изхлузете ръкавите.
– Сега с лявата си ръка поддържайте вратлето на бебето, докато то седи с лице към гърдите ви.
– Разтворете широко яката на дрехата като използвате дясната си ръка и палеца на лявата.
– Вдигнете я внимателно нагоре като внимавате да не закачите нослето или ушичките, нито пък да отпуснете назад главата на бебето.
– Веднага увийте бебето с одеялото, върху което седи и го прегърнете.