Как се сменя памперс?

[qr-code align=”left”] Ето как, в общи линии, протича смяната на един памперс:

Да се разберем още в началото, че тук става въпрос за кротко и доволно от живота бебе, което не рита, не пищи и не се опитва да се измъкне от вас и да хукне нанякъде по голо дупе. 🙂 Нека всичко необходимо ви е на една ръка разстояние. Не е добра идея да оставите бебето и да тръгнете да търсите мокрите кърпички например.

Като за начало, поставете бебето легнало върху сигурна повърхност. Свалете панталонките/ританките на бебето, или ако е цяло гащеризонче – запретнете го нагоре. Аз лично използвам подложка за повиване, но можете да използвате и новия памперс, както е показано на видеото и да го сложите под бебето, за да не цапате.

Отворете пакета/кутията с мокри кърпички. Така в случай, че бебето се е наакало, ще можете бързо да извадите кърпички и да го забършете преди да е омазало себе си, а и не само.

Отворете памперса внимателно и ако бебето се е наакало, спокойно можете да забършете дупето със стария памперс и по този начин ще си спестите няколко кърпички.

След като сте махнали памперса, уверете се, че тои е извън обсега на бебока. Няма нужда да ви казвам какво ще се случи, ако малкото човече се добере до него. 😉