Лунна диета

[qr-code align=”left”] Доказано е, че когато Луната навлиза в нова фаза, настъпват промени в геомагнитното поле на Земята. Луната оказва влияние върху приливите и отливите. Влияе на размножаването на животните и развитието на растенията, а също така и на нас хората. При тази диета, хранителният режим е съобразен с фазите на Луната. От това зависи колко бързо и ефективно вашият организъм ще абсорбира или отделя хранителните вещества поети с храната.

Основните фази на лунната диета са:

Пълнолуние: Най-добре е да започнете диетата 2-3 дни преди пълнолуние. По време на този период тялото Ви е по-чувствително и податливо на промени. Опитайте се да ядете по-малко от обикновено, а най-добре е да не консумирате нищо след 18 часа.  През този период обикновено чувството  на глад е по-силно и за това е по-голям рискът от качване на килограми. Най-добре е да гладувате по време на пълнолуние, а ако не можете – яжте само плодове и пийте плодови сокове.

Намаляваща Луна: По време на двете седмици, когато Луната намалява, може да се храните спокойно. Е, все пак не се тъпчете като за последно. 🙂 Тялото не е толкова чувствително на промени и теглото се запазва. Чувството на глад не е толкова силно както при пълнолуние. Намаляващата Луна стимулира изхвърлянето на вредните вещества от организма. По време на периода се натрупват резерви в организма.

Новолуние: През периода на новолуние тялото се самопречиства и изхвърля токсичните вещества. Препоръчително е да приемате повече плодове, плодови сокове, да имате разтоварващи дни и да гладувате. Приеманите течности не трябва да съдържат захар, а храните – сол. “Течна диета” по време на  новолуние ще ускори и подобри метаболизма Ви и ще Ви помогне да задържите постигнатите килограми по време на пълнолунието.

Нарастваща Луна: Този период е изпитание на Вашата дисциплина. Не е нужно да гладувате, но е желателно да похапвате по-малко от обикновено. Тялото е особено чувствително и е склонно да трупа резерви. Не яжте след 18 часа. Между 15 и 17 часа, пийте колкото можете повече течности.

Ето тук можете да видите фазите на Луната.