Как да изберем име за бебето?

[qr-code align=”left”] Изборът на име за бебето е много лично решение. Решение, което младите родители трябва да направят, съобразявайки се с факта, че детето им ще носи това име до края на живота си (в повечето случаи 😉 ).

Въпреки, че няма правила за това как да кръстите бебето си, все пак ето някои препоръки, с които можете да се съобразите:

НЕ е никак добра идея бебето ви да носи името на даден предмет или марка, колкото и любим да ви е той/тя! Как бихте се чувствали ако се казвате Аквафреш, например, защото това е любимата паста за зъби на вашите родители? Пример за кофти име е сина на покойния Майкъл Джексън, който се казва Бланкет (blanket – на англ. озн. “одеало”). И така, преди да решите да кръстите бебето си на любимата си кола, футболен отбор, шампоан или някое друго екзотично звучащо име, не забравяйте, че не вие ще живеете с това име!

Друг съвет е – не смесвайте имена. Да вземете половината от едно име и да го “миксирате” с половината на друго име…. Ами да кажем, че рядко се получава хит. 😉 Вместо това се образува име, което е трудно не само за произнасяне, но и за изписване. Това, че на вас ви харесва как звучи, не означава, че вашето дете един ден ще оцени по достойнство експериментаторската ви природа.

Добра идея е да кръстите детето си на някой от роднините си, ако има такава традиция в семейството ви. Така ще изразите уважението си към дадения човек и ще засилите семейните връзки.

Можете да си вземете именник (книга с имена). В тези книги има много предложения и е почти сигурно, че ще попаднете на подходящото за вас и вашето бебе. В именника са записани и значенията на отделните имена. Това може да е много полезно, за онези от вас, които искат да дадат на детето си име със силно значение. Обяснено е също и откъде произлиза името и от коя държава е то.