Развитие на бебето от 1 до 2 години

by & filed under Бебе.

  • Страници:
  • 1
  • 2

[qr-code align=”left”] През втората година от своя живот, бебето ви придобива все повече свобода. И въпреки, че с всяка фаза на развитие идват и нови постижения, то все още има много за учене.

Развитие на бебето от 13 месеца до 15 месеца (година и един месец – година и три месеца)

След своя първи рожден ден, вашето бебе започва да ходи все по уверено и без чужда помощ.

Не се притеснявайте, ако бебето ви все още не може да ходи, защото всяко дете се развива с различни темпове. През следващите няколко седмици то ще си навакса и ще ви учуди с нови умения.

Докато вашето бебе съзрява и се опитва да разбере заобикалящия го свят, ще започне постепенно да се отдалечава от вас. Дотогава бъдете винаги до него, когато има нужда от вас.

На тази възраст бебетата се прехласват по малките играчки във формата на животни или колички. Осигурете на детето си разнообразие от подобни играчки, които са събразени с неговата възраст, естествено. Бъдете на щрек, защото в този период, бебетата пъхат всичко в устата си. Внимавайте за дребни неща, които представляват потенциална опасност от задавяне. И въпреки всичко не прставайте да четете приказки и да пеете на вашето бебе.

Това може би е подходящото време, за да отбиете детето си (ако кърмите) и да продължите да му давате адаптирано мляко или да преминете направо към пълномаслено краве мляко. Важно е детето ви да приема достатъчно плодове и зеленчуци, както и месо.

Един коментар за “Развитие на бебето от 1 до 2 години”

  1. hho generator

    Много ви благодаря за интересната статия.Когато родиш и няма кой да ти казва е важно да намериш информация,които да те насочва поне кое е правилно и кое не за правилното развитие на детето ти.Това са важни месеци и тогава свикваш с грижите и разбираш, че от теб зависи какъв човек ще стане детето ти.Надявам се пак да пишете и за по нататъшните грижи .Бебета обичат по цветните неща.

    Reply

Добави мнение