Редът и планирането в живота на детето

Децата се нуждаят от рутина. Това им дават сигурност. Ежедневно повтарящите се действия, като приказка за лека нощ или следобедното писане на домашни, са много важни за установяването на реда в живота на малкия човек. Рутината е идеалното средство да поддържате семейния живот спокоен и да се справяте по-лесно с новите ситуации. Старайте се да налагате правила, които са лесно постижими. Това ще даде увереност на детето и ще укрепне характера му.
Благодарение на рутината и дневните графици, малките деца се научават да разпределят времето си и своето внимание. Те по-лесно спазват правилата, когато са наясно какво точно очакваме от тях. Това вдъхва увереност на малките човеци, защото са наясно със своята роля в семейството. Освен всичко друго, въвеждането на рутината в живота на децата ни ще им помогне в подреждането на собствения им живот един ден.
Можете да установите и повтарящи се семейни дейности, като ходенето на гости на баба и дядо през уикенда, гледането на някое любимо на всички телевизионно предаване, ходенето в някой парк и много други неща, които ще се превърнат в незабравими семейни спомени.

Изкуството на сутрeшната рутина