Зимни дрехи за бебето

[qr-code align=”left”] Нищо не може да изнерви повече една млада майка от това бебето ѝ да има студени ръце или крака, а това е често срещано през зимата. Не можете да контролирате времето, но можете да се подготвите за него и да подберете дрехи, които ще топлят и ще са удобни на бебето ви през зимата.

Тайната се крие в обличането на пластове. Първият пласт е бодито. Независимо какъв вид е – потник, къс/дълъг ръкав, с копчета или без… Всъщност бодито с къс ръкав е дрехата, която трябва целогодишно да присъства в гардероба на бебето ви.

“Спалните чували” или поларените гащеризони за бебета също са важна попълнение в гардерова на бебето. За по-малките бебета дебелите гащеризони могат да служат и за дневно облекло през студените дни.

За “по-официални” поводи заложете на костюмчетата от две части. Добре е те да са от велурен или поларен материал. Този тип дрешки най-често са с красиви бродерии и апликации, но въпреки това са достатъчно удобни и топли за бебето.

Друг компонент от зимния гардероб на бебето са топлите чорапки/терлички, особено ако повечето му панталонки са отворени от долу, а не са ританки.  Все пак бебетата са факири в измъкването от чорапите, така че винаги имайте едно на ум и избирайте чорапи, които са с достатъчно стегнат ластик. Също така, ако бебето ви вече се учи да ходи, обувайте му чорапки с нехлъзгаща подметка, за да не стане инцидент.

Добра покупка за всички малки бебета е спалният чувал, който е с ръкави, а не с презрамки. Новородените не трябва да спят завити с одеало, заради риск от СДВС (синдром на внезапната детска смърт), затова тези чувалчета са много добър начин бебето да е на топло и сигурно през нощта.

Понякога, излизането с бебето в студено време е неизбежно. За това е добре да имате зимен космонафт за бебето. Тези космонафти топлят много и са подходящи за разходка с количката. Якетата също са добър избор, но не предпазват крачетата на бебето и то трябва да бъде завито с дебело одеало. Друг вариант е да закупите зимен чувал за количката и да не претрупвате бебето с дрехи, а да разчитате на дебелия чувал да топли мъника в студа.

Не забравяйте и чифт топли ръкавички и шапка! Тук също заложете на полара, защото топли повече от плетивото, а и е по-малко вероятно да подразни бебешката кожа. Ръкавиците, които се прикрепят към якето на бебето са много добр идея. Внимавайте, обаче, с шапките с връзки, защото представляват опасност от задушаване.

Опаковайте малкия сладур добре и се насладете на зимното време заедно! 🙂

1 comment

  1. Здравейте! Искам да ви поздравя за информацията, която сте събрали! Беше ми изключително полезна! 🙂

Comments are closed.